Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Αποστείλετε το άρθρο με emailΕκτυπώστε αυτό το άρθροShare it... 0
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΤΟΠΙΚΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραγωδία με νεκρούς και αγνούμενους στη Σούδα

Τρεις νεκροί, 35 άνθρωποι στο Νοσοκομείο και 11 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός της τραγωδία στο λιμάνι της Σούδας κατά τον κατάπλου του πλοίου "Ionian King", που έφτασε από τη Λιβύη.
Οπως όλα δείχνουν, 49 υπήκοοι Μπαγκλαντές, έπεσαν στη θάλασσα, για νααποφύγουν την επιστροφή στη χώρα τους!

Από αυτούς, δύο πνίγηκαν αμέσως ενώ ο τρίτος άφησε την τελευταία τους πνοή κατά τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο. Τριάντα δύο βρέθηκαν είτε στη στεριά, είτε στη θάλασσα ενώ έως αργά σήμερα το μεσημέρι ήταν σε
εξέλιξη μια μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 14 που παρέμεναν αγνοούμενοι.
Το πλοίο συνολικά μετέφερε από τη Λιβύη 1.288 υπηκόους διαφόρων εθνικοτήτων , από τους οποίους οι 1.219, υπήκοοι Μπαγκλαντές.

Όλα άρχισαν περίπου στις 3.30 τα ξημερώματα όταν το προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Χανίων για τον εντοπισμόαριθμού ατόμων που βρίσκονταν στη θάλασσα. Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά,ένα φουσκωτό και ένα περιπολικό αυτοκίνητο του Λιμενικού Σώματος, δύορυμουλκά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού, πέντε φουσκωτά του Ναύσταθμου Κρήτης, καθώς και αλιευτικά σκάφη.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, από τις έρευνες εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν 29 υπήκοοι Μπαγκλαντές, εκ των οποίων, οι 25 μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Χανίων. Ο
ένας απεβίωσε κατά την μεταφορά του. Οι υπόλοιποι τέσσερις οδηγήθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο για την
παροχή των πρώτων βοηθειών. Παράλληλα εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν από τη θάλασσα νεκροί άλλοι δύο άνθρωποι. Στη συνέχεια, ακόμη δύο εντοπίστηκαν κοντά στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου. Εκείνοι κολυμπώντας κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τη στεριά,στην περιοχή ελέγχου του Πολεμικού Ναυτικού.
Επίσης σήμερα το μεσημέρι, εντοπίστηκαν ακόμη δύο από τους αγνοούμενους, σύμφωνα με πληροφορίες στον Βλητέ της Σούδας όπου έφτασαν κολυμπώντας και μεταφέρθηκαν στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης στη Σούδα για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, προκύπτει ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί, με την χρήση βοηθητικού σχοινιού, είχαν κατέβει από την πλώρη του Ε/Γ-Ο/Γ <> σημαίας Κύπρου στη θάλασσα, το οποίο είχε καταπλεύσει χθες το βράδυ στο λιμάνι της Σούδας, προερχόμενο από την Τρίπολη Λιβύης. Οι έρευνες συνεχίζονται με τη συμμετοχή και ελικοπτέρου Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τη θλίψη του για το τραγικό συμβάν εξέφρασε ο Δήμαρχος Χανίων Μαν. Σκουλάκης. Λόγω των τραγικών αυτών γεγονότων με απόφαση του Δήμου Χανίων αναβλήθηκε το καρναβάλι της Σούδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου