Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Το Αντιμνημόνιο είναι η χρεοκοπία

Οι εδώδιμοι δημαγωγοί του μπαλκονιού και του πεζοδρομίου καταγγέλλουν εν χορώ ότι το Μνημόνιο μας οδηγεί στην ύφεση και την κοινωνική εξαθλίωση. Αλλά είναι η δική τους άρνηση στην αλλαγή που οδηγεί μαθηματικά στον γκρεμό– στη μόνιμη φτώχεια και περιθωριοποίηση.

Το Αντιμνημόνιο είναι η χρεοκοπία.
Είναι οι αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας κατάντησαν έτσι.
Είναι η τυφλή άρνηση της πραγματικότητας, η παθολογική απόρριψη όλων των αλλαγών που πρέπει να γίνουν για να ξανασταθούμε στα πόδια μας.

Αν επικρατήσουν οι ποικιλώνυμες δυνάμεις της Αντίδρασης, με την περικεφαλαία του υπερπατριωτισμού και την προβιά του αντικαπιταλισμού, η Ελλάδα θα καταντήσει...

μια υποβαθμισμένη τριτοκοσμική χώρα της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Κι ο λαός μας θα υποστεί συνέπειες τέτοιες, που θα κάνουν την τωρινή σκληρή εποχή του μνημονίου να μοιάζει με παράδεισο!
...

Οι δυνάμεις του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού και των τριτοκοσμικών συμπλεγμάτων επιβάλλονται εκβιαστικά στο προσκήνιο. Και κάθε κυβερνητική παλινωδία ή μεταρρυθμιστική έκπτωση ισοδυναμεί με δική τους νίκη.

Παραμένουν όμως αναντίστοιχες με τη σιωπηλή πλειοψηφία, η οποία θέλει να επιβιώσει και όχι να αυτοκτονήσει συλλογικά ακολουθώντας τις δημαγωγικές κραυγές τους.
Το Αντιμνημόνιο δεν πείθει.
Από την άλλη, το Μνημόνιο δεν αρκεί.

Η πρόκληση εθνικής επιβίωσης, που αντιμετωπίζουμε απαιτεί πολύ περισσότερα από εμάς. Θα σωθούμε από το ναυάγιο της Μεταπολίτευσης μόνο αν εμείς προχωρήσουμε σε ευρύτερες και ριζικότερες τομές αποδόμησης του σπάταλου Κράτους –τις οποίες το πολιτικό σύστημα δεν θέλει ή δεν μπορεί–, μόνο αν εμείς μειώσουμε το τεράστιο χρέος– ενεργοποιώντας το νεκρό κεφάλαιο της δημόσιας περιουσίας–, μόνο αν εμείς επιτύχουμε μια νέα μορφή ανάπτυξης υψηλών ταχυτήτων...

Αποσπάσματα από την ομιλία του Προέδρου του ΣΕΒ κ. Δημήτρη Δασκαλόπουλου στo ΣΚΕΨΙΣ - 2ο Οικονομικό Forum, με θέμα: "Η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Οικονομικό Χάρτη: Ανταγωνιστικότητα, Ανάπτυξη, Αξιοπιστία" που πραγματοποιήθηκε χθές, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011, στο θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου